Elmasoğlu Klasik Bohça Mantı için; 2 litre kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir.
1kg Elmasoğlu Bohça Mantı (Yaklaşık 4 porsiyon) kaynayan suda 10-12 dk pişirildikden sonra süzgeç yardımıyla alınarak servise hazır hale getirilir. Bu arada sos yapımı için pişen mantının suyundan bir su bardağı ayırmayı unutmuyoruz.
Salçalı sos (4 kişilik)
2 yemek kaşığı tereyağ eritilir.
Dövülmüş 2 baş sarımsak tereyağıyla kavrulur.
2 yemek kaşığı salça(biber ve domates karışık olabilir) tereyağıyla karıştırılır.
1 tatlı yemek kaşığı kuru nane eklenir.
Pişen Elmasoğlu Bohça Mantı suyundan 1 su bardağı mantı suyunu ekleyip salçayı inceltilir.
Sos servise hazırdır.
İsterseniz sumak ve pul biberle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Size Ve Misafirlerinize Afiyet Olsun Ayşegül Hanım.
Ellerinize sağlık bu güzel tarifi bugün misafirlerime yapıcam.