Elmasoğlu Bohça Mantı

elmasoğlu bohça mantı

Elmasoğlu Mantı tariflerimizle mantı keyfinizi arttırmayı hedefliyoruz.

Elmasoğlu Klasik Bohça Mantı için; 2 litre kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir.
1kg Elmasoğlu Bohça Mantı (Yaklaşık 4 porsiyon) kaynayan suda 10-12 dk pişirildikden sonra süzgeç yardımıyla alınarak servise hazır hale getirilir. Bu arada sos yapımı için pişen mantının suyundan bir su bardağı ayırmayı unutmuyoruz.

Salçalı sos (4 kişilik)
2 yemek kaşığı tereyağ eritilir.
Dövülmüş 2 baş sarımsak tereyağıyla kavrulur.
2 yemek kaşığı salça(biber ve domates karışık olabilir) tereyağıyla karıştırılır.
1 tatlı yemek kaşığı kuru nane eklenir.
Pişen Elmasoğlu Bohça Mantı suyundan 1 su bardağı mantı suyunu ekleyip salçayı inceltilir.
Sos servise hazırdır.

İsterseniz sumak ve pul biberle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyetler olsun.

1.305 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM

  1. admin dedi ki:

    Size Ve Misafirlerinize Afiyet Olsun Ayşegül Hanım.

  2. Ayşegül Öztürk dedi ki:

    Ellerinize sağlık bu güzel tarifi bugün misafirlerime yapıcam.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?

GURME MANTI,GURME MANTI CAFE,ELMASOĞLU MANTI TESCİLLİ MARKALARIMIZ