Üsküdar/ İSTANBUL
İtalyan’sanız makarnayı, bizden biri (hele hele Kayserili) iseniz kesinlikle mantıyı tercih edin.
Makarnayı tercih ettiğinizde ise onu az pişirmenizi (al dante), mümkünse yoğurt veya kıymayla tüketmenizi tavsiye ederim. Zira az pişmiş ve proteinle evlendirilmiş (!) makarnanın lezzeti daha fazla, zararı daha azdır. Az pişmiş makarnanın “kan şekerini aniden yükseltip insülin patlamalarına yol açma” ihtimali azalır.
Mantıya gelince… Mantı bir hamur işi mucizesidir. Akıllı bir “mutfak buluşu!”dur. Son derece bilimsel, olağanüstü bir lezzettir! İçine yerleştirilen kıyma ve üzerine eklenen yoğurt mükemmel bir “karbonhidrat-protein evliliği” örneğidir. Lezzet de, besleyicilik de, zarar verme ihtimalini azaltma mantığı da 10 numaradır. Kısacası mantıda sadece lezzet değil, mantık da var. Dolayısıyla sorunun yanıtını tarafsız olarak vermek gerekirse mantıyı makarnaya tercih etmek lazım.sizede tavsiyem budur.
Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/osman-muftuoglu/hangisi-dogru-29467137
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN